Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Verkering in A

Share

Het roekeloos gedrag van fietsers moet aan banden worden gelegd, en ook voetgangers dienen zich meer bewust te zijn van hun plichten in het verkeer: dat is het uitgangspunt van de verkeerscampagne die dezer dagen ‘t Stad opfleurt. Zowat elke verkeerspaal is getooid met een stichtelijke boodschap die tot doel heeft de Antwerpse Fietser/Voetganger zijn/haar leven te doen beteren.

Dat niet iedereen in de wolken is over deze campagne – waarvoor een budget van 172.000 euro werd uitgetrokken – zal u niet verbazen. De haar 20-jarig jubileum vierende Fietsersbond vraagt zich – hier bij monde van Stef Leroy – af of het wel zo simpel is om zich te ‘gedragen’ in het verkeer als de infrastructuur of de wegcode het niet toelaat. Het stadsbestuur, zo geprezen na het voorstellen van het Fietsactieplan, grijpt hier volgens hem weer naar de ‘en-en’-gedachte die de zwakke weggebruiker vaak in de kou zet.

Hoe groot die immer aangroeiende groep zwakke weggebruikers is kan u overigens van 16 tot 22 september volgen tijdens de FietsTelweek.

0 Comments on “Verkering in A”

Leave a Comment