Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Time Circus in Permeke

Share

Het Antwerpse kunstenaarscollectief Time Circus is een jaar lang ‘te gast in Permeke’. Time Circus is vooral bekend om zijn mobiele constructies en door de tijdelijke café’s Welvaert en Bar Paniek.

Time Circus is in 1999 ontstaan uit het afstudeerproject van Bram Soli. Nadat hij zijn diploma Driedimensionale Vormgeving behaalde, trok hij met een klein gezelschap 8 maanden lang door Europa met als voornaamste doel: bricoleren. De hobby escaleerde tot een voltijdse job en zo ontstond Time Circus.

9 maanden lang – van oktober tot juni – zijn ze artist in residence in bibliotheek Permeke. Na eerdere projecten zoals Welvaert en Bar Paniek, was Time Circus op zoek naar een nieuwe uitvalsbasis en ontmoetingsplek. Die vonden ze in Permeke.

De komende maanden verblijven Bram en zijn gezelschap in de bibliotheek, waar ze allerlei activiteiten en bouwwerken gepland hebben. De ingang is reeds omgetoverd tot een waterval en op de binnenplaats zal in de loop van het jaar een Romeinse Villa verrijzen.

Vanavond – 3 oktober – trappen ze hun jaar op gang met een openingsfeest, met onder andere een optreden van Orphan Fairytale en het vrouwelijk dj-gezelschap Nurses On stage.

 

0 Comments on “Time Circus in Permeke”

Leave a Comment