Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Global March for Rhinos and Elephants

Share

Stropen van exotische diersoorten is geen nieuw fenomeen. De schaal waarop het gebeurt heeft met de bevolkingsexplosie, de stijgende welvaart in Azië en conflicten allerhande echter een ongeziene schaal bereikt. Zo is het neushoornbestand  in Zuid Afrika de afgelopen 40 jaar met bijna 90% gedaald. Het aantal gestroopte dieren nam tussen 2007 en 2014 toe van 13 naar 1215.

Wereldwijd wordt er jaarlijks een Global March georganiseerd die de problematiek onder de aandacht van publiek en politiek probeert te brengen. In België neemt Wim Moons het lokaal initiatief in handen met een optocht op 4 oktober van het station naar de Groenplaats.

“We moeten de politiek ervan bewust maken dat het niet alleen gaat over het afschieten van dieren; de opbrengst wordt ook gebruikt wordt voor het financieren van terrorisme. Hoorn van neushoorns brengen meer op dan hun gewicht in goud Er is zoveel geld mee gemoeid dat van langs om  driester te werk gegaan wordt met het gebruik van oorlogswapens en het uitmoorden van ganse kuddes vanuit helikopters.”

0 Comments on “Global March for Rhinos and Elephants”

Leave a Comment