- Redactie Radio Centraal - https://redactie.radiocentraal.be/Home -

Internationale VROUWENDAG

Op 8 maart nodigde Radio Centraal een aantal vrouwen uit in Scheld’Apen voor interview en debat.

We spraken achtereenvolgens met Ida Dequeecker en Yasmina Akhandaf (BOEH); Lore Van Welden (AI); Karen Celis(VUB) en Marij Preneel (Groen!); Anne-Mie Van Kerckhoven en Sara S’Jegers (FC Poppesnor).

Ida Dequeeker en Yasmina Akhandaf van  vzw BOEH: BAAS OVER EIGEN HOOFD.Het hoofddoekendebat dus.  Dit interview werd nog niet uitgezonden. Het zal te herbeluisteren zijn na uitzending via de FM band. Lore Van Welden van Amnesty International, Over het te verschijnen rapport: Safe schools-Every girls right

met Karen Celis (VUB) en Marij Preneel (Districtsraadslid Borgerhout, Groen!): de  Vertegenwoordiging van vrouwen in de Belgische Politiek.
Karen Celis (samen met Petra Meyer) onderzoekt in hoeverre vrouwen vertegenwoordigd worden in het parlement. Vrouwenbewegingen van het moment formuleren vrouwenbelangen, worden deze belangen ook opgenomen in de tussenkomsten van de parlementsleden, en wat zijn de verschillen in benadering tussen mannelijke of vrouwelijke parlementsleden?

Anne-Mie Van KerckhovenVrouwen in de Kunst.
Door persoonlijke studie van filosofie, logica, wetenschap en alles wat met de toekomst, de verbeelding en ruimte te maken heeft (vanaf begin jaren zeventig) evolueerde haar werk in een multimediale richting. Haar werk omvat naast tekeningen en schilderijen ook teksten, installaties, animatiefilms en interactieve digitale werken. Vanuit haar Atavar HEADNURSE onderzocht en gebruikte ze vrouwenbeelden/afbeeldingen uit massamedia en deconstrueerde/reconstrueerde deze in samenhang met geladen begrippen om bepaalde verwachtingspatronen te doorbreken.