Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Masterclass: hoe word je president van de VS? – deel 1

Share

 

Democraten en Republikeinen scherpen messen, Donald Trump (en zijn haar) lanceert een exploratory committee, vlaggetjes worden bijgedrukt en iedereen drukt snel badges: de presidentsverkiezingen in de VS van A zijn volledig gelanceerd. Geen enkele verkiezingen krijgt zoveel aandacht in de pers als deze van de VS, maar snappen we de procedure wel? Hoe kan iemand kandidaat zijn? Wat zijn Super PAC’s, Primary, Caucus en Delegates? En kan ik ook president worden?

Onze huispoliticoloog Wolf van Tulden geeft tekst en uitleg over wat er voorafgaat aan de verkiezingen. Vandaag in deel 1: wie kan er kandidaat zijn? Wat is de macht van de grondwet? Moet je partijlid zijn? Wat is een primary en wat is een caucus? En moet je veel geld of zeer zeer zéér veel geld hebben om een geloofwaardige kandidaat te zijn?

1 Comment on “Masterclass: hoe word je president van de VS? – deel 1”

  1. #1 Amerikaanse voorverkiezingen: vergeet het centrum – Redactie Radio Centraal
    on Feb 13th, 2016 at 11:07 pm

    […] het voorjaar van 2015 (zolang is het dus al bezig) legden we het volledige proces uit in twee delen (deel 1) – (deel […]

Leave a Comment