- Redactie Radio Centraal - https://redactie.radiocentraal.be/Home -

Jong Groen Antwerpen

Femke Meeuwsen en Frederik Van Den Bril werden in september 2015 verkozen tot respectievelijk voorzitter en ondervoorzitter van Jong Groen Antwerpen (JGA). Een jaar lang zetten ze zich in voor de groene belangen van Antwerpen, en daarbuiten.

Op  3 oktober trapten Femke en Frederik hun jaar af met een denkdag. Daar werd in samenspraak met andere leden van Jong Groen een jaarplan opgesteld, met de belangrijkste thema’s waaraan ze willen werken. Het speerpunt van hun programma is – niet verrassend – het thema klimaat. Daarom trekt JGA binnenkort met de Climate Express naar Parijs, waar van 30 november tot 11 december een belangrijke klimaatconferentie plaats vindt.

In de lijn van hun moederpartij Groen, houden de jonge groenen zich in Antwerpen ook bezig met oppositie. De controversiële verkeerscampagne van het stadsbestuur, waarbij voetgangers en fietsers aangemaand werden om zich nauwer aan de verkeersregels te houden, werd door Jong Groen op een creatieve manier bewerkt. Door middel van stickers met ludieke boodschappen wilden ze de focus omdraaien en net de fietsers en de voetgangers een hart onder de riem steken.

De komende weken plant Jong Groen een reeks activiteiten. Politicoloog Jonathan Holslag komt op 21 oktober spreken in de universiteit,  op 16 november vindt in het Ecokot een klimaatavond plaats en wie stoom wil afblazen kan op 6 november in de Zurenborger terecht voor Shake That Young Green Ass.