- Redactie Radio Centraal - https://redactie.radiocentraal.be/Home -

Mueller-rapport: Deksel op de neus van Democraten en Media

We bellen onze VS correspondent Derek Monroe over het rapport van speciaal aanklager Robert Mueller. Het onderzoek van Mueller ging over een eventuele samenzwering tussen Trump en het Kremlin. De door het ministerie van justitie op 24 maart gepubliceerde samenvatting van het rapport spreekt Trump vrij.

De Democraten vragen de volledige vrijgave van het rapport.  Maar voor Derek Monroe is het een bewijs dat de het gans russiagate schandaal een scheet in een netzak is.

Hij is zeer kritisch voor de Amerikaanse pers die unisono dezelfde boodschap¬† bracht en bleef geloven in Russiagate. “In gans de VS waren er maar 8 journalisten die het verhaal over de samenzwering tussen Trump en het Kremlin in twijfel durfden te trekken.” Onder hen bijvoorbeeld Aaron Mate van The Nation die op RT zijn punt maakt.

Mueller en co zijn ook op andere zaken gestoten die niets van doen hebben met samenzwering met de Russen. Dat is mogelijks relevant,  maar het politiek resultaat van het rapport is tot nader order een overwinning voor Trump.

Volgens Derek Monroe heeft de hetse door de media ervoor gezorgd dat Donald Trump in 2020 als president herverkozen zal worden.