Redactietijd - Wekelijks op Radio Centraal

Wekelijks op zaterdag tussen 12u en 14u krijg je op Radio Centraal een dosis actualiteit. Op deze pagina kan je de bijdragen van de laatste uitzending herbeluisteren. In ons ARCHIEF kan je ook eerdere uitzendingen raadplegen. Vragen, commentaar, verkeerde links ? Stuur een bericht naar: redactie at radiocentraal.be

De geluidsbestanden staan in ogg-formaat, een speler voor dit formaat vindt u via een eenvoudige zoekmotor of bijvoorbeeld via het fantastisch gratis programma Audacity.


UITZENDING 26 NOVEMBER 2005

- Bruno Verlaeckt licht het standpunt van de Algemene Centrale van het ABVV toe inzake het overleg tussen regering en vakbonden. Wat werd er eigenlijk allemaal besproken, kunnen we de komende weken nog acties verwachten ?
HERBELUISTER

- Ilse Fannes van het Actieplatform Palestina licht de slotdag van de actie "Gebruik je hoofd tegen de muur" toe. Wat beoogt deze campagne precies en hoe zat dat nu ook weer met die muur die ze nog steeds aan het bouwen zijn in Israel en Palestina ?
HERBELUISTER


- 11.11.11. sloot de campagne af. Omdat wij niet op grote affiches noch vervelende straatverkopers letten, belden we hen maar op om te vragen waarover die campagne precies ging. Tegen 2015 moeten de millenniumdoelstellingen gehaald worden maar aan de huidige koers geraken we daar niet. Wat stelt 11.11.11 dan wel voor te doen met de centen die ze inzamelen ?
HERBELUISTER


- Wat gebeurt er allemaal in Venezuela dezer dagen ? Morgen (zondag 27/11) is er een gespreksochtend in Antwerpen over de campagne "Handen Af Van Venezuela". Wim Benda licht de situatie toe en vertelt wat er morgen te gebeuren staat. Jan kon het niet laten Wim ook even te ondervragen over het nieuwe initiatief Spa Rood, maar daarover later meer.
HERBELUISTER


- Minister van binnenlandse zaken Sarkozy was voor de jongeren tijdens de rellen van de afgelopen weken kop van jut. Tonton David maakte een montage ' diffuser au plus grand nombre' over Sarkozy: "The Sarko Skanking", wij zetten deze montage dan ook met plezier op onze site.
HERBELUISTER Deel 3


- Zaterdag organiseerde het Vlaams Behang een economisch congres in Gent. Marc-Antoon van Indymedia was op weg naar Gent en vertelt.
HERBELUISTER Deel 3