Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

International Day of the African Youth (IDAY)2007

Share

Op 16 juni is het de internationale dag van de Afirkaanse jeugd. In het Antwerpse zuiderpershuis stonden naast concerten, film en een diner ook enkele gasten op het programma die toelichting gaven over het gebeuren. Giramata Schmith, Jean-Jacques Schul en Marième Diop staan ons tewoord.

De nadruk ligt voor IDAY bij het basisonderwijs voor de Afrikaanse jeugd, oftowel: de tweede millenniumdoelstelling. We polsen bij Giramata Schmith en Jean-Jacques Schul naar de haalbaarheid van deze doelstelling en bekijken wat er werkelijk nodig zal zijn om basisonderwijs voor alle kinderen in Afrika te voorzien. Marième Diop uit Senegal is de speciale gaste voor IDAY 2007. Ze is achttien en volgt school in Dakar. Ze geeft toelichting bij de situatie van het basisonderwijs in Senegal en drukt er ons na het interview op dat de overheid van sommige landen enorme inspanningen doet. Toch kan de overheid de taak niet alleen aan en moet ook via ngo’s hulp naar het onderwijs gaan, zegt Diop.

0 Comments on “International Day of the African Youth (IDAY)2007”

Leave a Comment