Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Jingle Radio 1812

Share

Radio 1812 is een initiatief van December 18 dat de aandacht wil vestigen op de Internationale Dag van de Migrant op 18 december. Door middel van een internet platform willen ze  audio uitwisselen rond  migratie  in al haar facetten en samenwerking aanwakkeren enerzijds tussen radiozenders wereldwijd en anderzijds tussen radiozenders en migranten organisaties. Door middel van radio uitzendingen rond migratie, een stem geven aan migranten en hun ervaringen.

Doe mee met je radiozender op 18 december !

Hoewel Radio 1812 zelf geen radiozender is, ligt de focus van het initiatief op de deelnemende radiozenders, organisaties en hun publiek. De meertalige website van het Radio 1812 project is een essentieel onderdeel om de uitwisseling tussen verschillende zenders te faciliteren. Bovendien centraliseert de site alle audiocontent rond migratie van deelnemers over heel de wereld en kan je de bijdragen door middel van het archief herbeluisteren en heruitzenden.

Doordat verschillende radiozenders van Azië tot de Amerikaanse Westkust hun programmatie afstemmen op de Internationale Dag van de Migrant op 18 december, wordt er een radiomarathon gecreëerd die de verschillende tijdszones en continenten met elkaar verbindt. Zowel lokale, community based en vrije radio’s nemen deel als nationale zenders. Ieders bijdrage wordt ingevuld naar interesse, behoefte of mogelijkheid en kan dus sterk verschillen; dit vormt net de sterkte van Radio 1812.

In 2006 ging het Radio 1812 initiatief voor het eerst van start in Azië.

De internationale radiomarathon zal starten op 17 december om 12u GMT en eindigen op 19 december om 00:00u GMT.

0 Comments on “Jingle Radio 1812”

Leave a Comment