Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Frontex & the externalisation of Fortress Europe

Share

Frontex en Fort Europa in expansie toont enerzijds de militarisering van de Europese grenzen buiten Europa door Frontex en anderzijds de mogelijkheid van een wereld zonder grenzen waar vrijheid van beweging niet alleen een basisrecht is, maar ook een basis voor ontwikkeling.  De interviews werden opgenomen in Rotterdam, Amsterdam, Parijs en Warschau in het Frans en het Engels. Deelnemers uit Koerdistan, Democratische Republiek Congo, Finland, Frankrijk, Nederland en België.  De uitzending was een samenwerking tussen Radio Centraal, Air Libre (Brussel) & Radio Patapoe (Rotterdam)

Interview met Frontex’ uitvoerend directeur Ilka Laitinen en verhalen van over de grenzen

 


Frontex and the externalisation of Fortress Europe shows on one side the militarisation of the European borders outside the European Union by agencies like Frontex and on the otherhand the possibility of a world without borders where freedom of movement is a basic human right and a basis for development.

Interview with Frontex executive director Ilka Laitinen and stories from the borders

Bilingual (Enghlish-French) bordercrossing broadcast (60min) in colaboration with Radio Centraal (Antwerp), Air Libre (Brussels), Radio Patapoe (Amsterdam). Interviews taken in Rotterdam, Amsterdam, Paris and Warsaw. Participants from Kurdistan, The Democratic Republic of Congo, Finland, France and Belgium.

 

0 Comments on “Frontex & the externalisation of Fortress Europe”

Leave a Comment