Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Furia organiseert vrouwendag

Share

Merel stelt de organisatie Furia voor waarin zij actief is. Furia organiseert dit jaar de vrouwendag in Antwerpen (11.11.2019) en schreef een visietekst rond bruto nationaal welzijn. Een idee dat ze oppikten in Nieuw Zeeland naar analogie van het Bruto Nationaal Product met een herwaardering voor de zorgende taken en welzijn, de zogenaamde reproductieve arbeid, voornamelijk onbetaald ipv louter productieve arbeid die gemeten wordt in termen van winst en economische groei.

Furia stelt dat het gelijkheidsdiscours tot nu toe geen soelaas heeft gebracht. Ze neemt kritisch afstand van een neoliberaal marktfeminisme dat seksuele vrijheid en zelfbeschikking zegt te ontarmen, maar zich opwerpt als instrument om het bestaande westerse maatschappijmodel te promoten als het enige dat vrouwen een perspectief op vrijheid geeft. Voor furia geen powerfeminisme maar een solidaire strijd met collectieve oplossingen zodat de menselijke behoeften weer de motor van onze activiteit worden.

0 Comments on “Furia organiseert vrouwendag”

Leave a Comment