Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Huisvestingsproblemen voor de Roma in Gent

Share

Reeds enkele maanden sukkelen de Roma in Gent met huisvestingsproblemen. Ze worden hier buitengejaagd, daar ondergebracht door sympathiserende krakers, weer weggestuurd en vervolgens door de stad in een tentenkamp gestopt. We bellen met Wolf Bruggen, voorzitter van vzw Opré Roma, die ons uitlegt wat er precies allemaal aan de hand is met de Roma in Gent, maar ook elders. Want hoe zat dat nu weer met welke Europese burgers hier al dan niet mogen wonen en onder welke voorwaarden. Het kabinet van binnenlands zaken bracht ons immers deze week weer helemaal in de war met een bericht dat nieuwe EU-burgers die zonder werk vallen maar moeten teruggestuurd worden.

3 Comments on “Huisvestingsproblemen voor de Roma in Gent”

  1. #1 Vandevyvere Gerda
    on Dec 15th, 2009 at 7:26 pm

    Geachte ,

    Is het mogelijk om de plaats waar de Romas leven door te geven .
    Ik zou graag wat levensmiddelen naar hen brengen en eventueel vragen wat ze nodig hebben ?
    Ik dank u bij voorbaat ,
    Gerda

  2. #2 Redactie
    on Dec 16th, 2009 at 12:41 pm

    wij heben de zaak recentelijk niet meer opgevolgd en ook geen kontakt meer gehad met Wolf Bruggen. De volgende gegevens vonden we op het internet, maar zijn ook al meer dan twee jaar oud, probeer dat eens:
    opreromavzw- at- yahoo.com
    Tel : ++32 (0)484.962.264.

  3. #3 pimpelmeesje
    on Jul 1st, 2010 at 12:51 pm

    Zou de heer Wolf Bruggen me eens 3.750 euro kunnen overschrijven ? Een woning van mij is vorig jaar gekraakt door 3 roma’s, en op 1 avond hebben ze voor 3.750 euro kapot gemaakt.

Leave a Comment