Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Kunst in ‘t stad

Share

Diverse artistieke initiatieven waren lijfelijk aanwezig in onze stemmige studio. De twee gesprekken liepen knusjes door mekaar heen, dus ik snap niet goed hoe collega Joris de geluidsbestanden precies geknipt (en geplakt?) heeft, maar daar komt u onder het herbeluisteren zelf wel achter.

We begonnen het gesprek ie ieder geval met Ruth van het LosVastCollectief, omdat hun eerste project Hiwaar om 14u van start zou gaan en daar wilde ze natuurlijk graag bij zijn. Hiwaar is een tentoonstelling in een dertigtal minder evidente locaties omheen de Handelstraat, van een 35-tal artiesten van diverse origines en disciplines, met een feestelijk openingsmoment vandaag en een eveneens feestelijke ‘finissage’ op zondag 28 juni.

Verder spraken we met Anouk, Jan-Jan en Pietro, drie jongelui van de Solar Shop, een multifunctionele artistieke locatie in de Dambruggestraat: ‘artiesten-laboratorium, platform-galerij en locatie voor (con)temporaine winkels & showrooms’. De Solar Shop is jarig deze week, wat heugelijk gevierd zal worden donderdagavond. Verder bereiden ze momenteel tegen september een expositie+verkoop voor van bijzonder mooie & exclusieve objecten die in ‘t stad niet te krijgen zijn.

0 Comments on “Kunst in ‘t stad”

Leave a Comment