Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Malinees leraar wordt held in de Malinese pers (update 10/09)

Share

Bakabigny Keïta - foto:www.avec-papiers.be

De Malinese pers sprak de afgelopen week vol lof over deze jonge leraar filosofie. Bakabigny Keïta onderwijst in het Westen van Mali. Voor de derde keer ondernam hij een “mars” naar Bamako, de hoofdstad van Mali, om de onderwijssituatie in zijn geboortestreek aan te klagen. Nu één dorpsschool werd uitgebreid na de mars van 2005, wandelde hij dit jaar voor een andere noodleidende school. Radio Centraal volgt de leraar op de voet. Deze week spraken we met Birama Fall, journalist bij de krant Le Republicain in Bamako, die meer uitleg geeft bij de effecten die de mars had en het Malinese onderwijsklimaat toelicht.

We belden Bakabigny Keïta op 27 augustus ergens onderweg, waar hij na een kleine 300 km een eerste verslag uitbrengt over zijn tocht. Keïta kwam aan in de hoofdstad Bamako op 31 augustus, na 13 dagen wandelen.

Tijdens de uitzending van 2 september een montage van zijn mars van 2005, waarbij mensen en verantwoordelijken hun mening geven over het initiatief. Aansluitend een interview met Keïta na zijn aankomst in Bamako waarbij hij toelichting geeft over zijn tocht die dit jaar niet zonder problemen verliep, hij ontsnapte met enkele verwondingen ternauwernood aan een moord.

Op 10 september spraken we met Birama Fall, journalist bij de krant Le Republicain in Bamako, die meer uitleg geeft bij de effecten die de mars had en het Malinese onderwijsklimaat toelicht.

Fotoreeks van enkele scholen in de bewuste regio

Fotofilm van de mars in 2005 (5minuten)

PlayPlay

0 Comments on “Malinees leraar wordt held in de Malinese pers (update 10/09)”

Leave a Comment