Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Anke Hintjens, onafhankelijk SP-A kandidate in Gent

Share

Een gesprek met Anke Hintjens, voormalig woordvoerster van de holebifederate en nu onafhankelijk kandidate op de SP-A lijst in Gent.

In het verleden heeft ze geweigerd voor de SP op te komen omdat ze die te “blauw” vond. Nu stapt ze toch mee om steun te geven aan een meer sociaal beleid;

De experimenten aan de linkerzijde zijn volgens haar mislukt doordat de kiezer, om zijn stem niet verloren te laten gaan, nog altijd voor de SP kiest; zeker met het gevaar van het Vlaams Blok op de achtergrond en de druk van VLD. Doordat ze nu bij de SP staat vermoedt ze dat ze een aantal van dat soort stemmers achter een linkser project krijgt.

De prioriteiten in Gent zijn volgens Hintjens het te blauw beleid, namelijk de privatiesering van de stadsdiensten en de besparingen. Verder kan het woonbeleid beter. Huur en –koopprijzen van woningen zijn de laatste jaren sterk gestegen. De stad moet meer woningen kopen en meer investeren in sociale woningen volgens Hintjens.

Onlangs schreef Hintjens samen met Ludo De Brabander (VZW en nu onafhankelijk kandidaat bij groen) een open brief aan SP-A voorzitter Vande Lanotte. Ze gaan hierin niet akkoord met de stelling van Vande Lanotte dat kritiek op de SP-A het Vlaams Blok versterkt. Volgens hen is het een gebrek aan een sociaal beleid dat daartoe leidt.

0 Comments on “Anke Hintjens, onafhankelijk SP-A kandidate in Gent”

Leave a Comment