Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

3e Afrikaans Filmfestival CINEMAF

Share

www.cinemaf.beRadio Centraal brengt tijdens het derde Afrikaanse Filmfestival dagelijks verslag uit vanuit café Kilimanjaro tussen 18u en 20u. Roger Van der A is onze vaste filmrecensent van dienst, regelmatig worden andere gasten aan het woord gelaten. Filmbesprekingen, een overzicht van de activiteiten van de volgende dagen: debat, poëzie, literatuur en natuurlijk film.

Dagelijks via de ether en beperkt ook via deze website.

“Bamako” is de nieuwste filmcreatie van Abderahmane Sissako, de Malinese filmgrootmeester. In deze film wordt op de binnenkoer van een Malinese familie een proces gevoerd tussen de Malinese bevolking en de internationale instellingen zoals het IMF en de Wereldbank. De effecten van de politiek die zij voerden is nog steeds voelbaar en heeft de situatie erger gemaakt in plaats van verbeterd. Een gedurfde, maar hoogstnoodzakelijke schets van een moordende politiek.

Een sfeerbeeld vanop het De Conickplein met Roger en Joris vanuit de kroegstudio en Adrien en Serge van Sango Nini vanuit de vaste radiostudio. Over het Afrikaanse bijgeloof dat wil dat de stortbui die zopas over de stad viel.

0 Comments on “3e Afrikaans Filmfestival CINEMAF”

Leave a Comment