Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Verkiezingsuitzending: Cathy Berx, CD&V en Frank Stappaerts, PVDA

Share

C.Berx, F.Stappaerts, A.MommenIn de vijfde verkiezings- special hebben we  als gasten Frank Stappearts van het Humanistisch Verbond en nu onafhanke-lijk kandidaat op de PVDA-lijst en Cathy Berx, 2e plaats gemeenteraad voor CD&V. Verder hebben we ook André Mommen van het Vlaams Marxistisch Tijdschrift in de studio.

In het eerste geluidfragment hebben we het met André Mommen onder andere over het verdwijnen van de klassieke klasse tegenstellingen en waarom hij niet onder de indruk is van allerhande initialtieven aan de linkerzijde(van o.a. Jef Sleeckx)  . Frank Stappaerts vragen we naar zijn motivatie om deel te nemen aan de verkiezingen en we spreken over de kampagne van PVDA, die blijkbaar haar oude symbolen achterwege laat en zelfs thema’s gebruikt die eerder aan de rechterzijde te verwachten zijn.

In het tweede fragment hebben we het met Cathy Berx en de andere gasten vooral over rechten en plichten van allochtonen en over de problemen van het racisme, globalisering en Vlaams Blok, en wat eraan kan gedaan worden.

In het laatste fragment vragen we Cathy Berx naar haar standpunt ivm mobiliteit en het (niet) opnemen van Groen! in de volgende coalitie.

0 Comments on “Verkiezingsuitzending: Cathy Berx, CD&V en Frank Stappaerts, PVDA”

Leave a Comment