Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Antwerpens “Masterplan” mismeesterd?

Share

Er loopt ‘t één en ‘t ander niet naar wens bij de uitvoering van Antwerpens “Masterplan”, het ambitieus plan van de vlaamse overheid om een verkeersinfarkt rond Antwerpen te voorkomen (met als koninginnenstuk de Lange Wapper brug) :
De  kost loopt inmidddels op tot 4 miljard € (4.000.000.000€); parlementairen beginnen lastige vragen te stellen en worden voorgelogen door de CEO van   BAM, de coordinator van het masterplan. Bovendien blijkt nu dat al veel te vroeg is vastgelegd wie de werken mag uitvoeren.

Pascal Dendooven (De Standaard) volgt het dossier op en geeft toelichting.

Eén van de parlementaire ambetanterikken is Rudi Daems (Groen!). Hij wil minister Van Mechelen interpelleren over de zaak. Hij maakt zich ook zorgen over het feit dat in de publiek-private projekten al het financieel risico van de private sektor naar de  gemeenschap geschoven wordt. Het feit dat  projekten voor het openbaar vervoer uit het masterplan worden gelicht verontrust hem eveneens.

0 Comments on “Antwerpens “Masterplan” mismeesterd?”

Leave a Comment