Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

VLD minister keldert VLD-financiering groene stroom

Share

De Vlaamse regering schrapt een belangrijke investeringssubsidie voor groene stroom projekten. Het gaat over installaties die neergezet worden op terreinen die geen eigendom zijn van de investeerder (zgn derdepartijfinanciering). De schrapping gebeurt bovendien met terugwerkende kracht, waardoor reeds eerder goedgekeurde projecten toch niet kunnen doorgaan en mogelijks zelfs geld moet terugbetaald worden.

Zeer eigenaardig, aangezien alle regeringspartijen pleiten voor dergelijke steun. “Dit is géén Goed Bestuur”  zegt Ecopower, één van de gedupeerden in een persbericht (download).  Bovendien lijkt de maatregel loodrecht te staan op de derde peiler van het vorige maand gelanceerde klimaatplan van OpenVLD (download);  de partij van de bevoegde minister Moerman. Deze derde peiler gaat expliciet over derdepartijfinanciering van groene projekten. (De woordvoerster van minister Moerman was niet bereikbaar).
Jim Williame van Ecopower vraagt zich af of de ministers zelf wel beseffen wat ze goedgekeurd hebben.

0 Comments on “VLD minister keldert VLD-financiering groene stroom”

Leave a Comment