Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Poolse verkiezingen en -politici

Share

Aanstaande zondag zijn er parlementsverkiezingen in Polen.
Als u dacht dat de Belgische politiek van bedenkelijk niveau is, dan moet u maar eens luisteren hoe het er in Polen eraan toe gaat:
De president/premier tweeling regeert het land met diktatoriale neigingen en richt een geheime dienst op die ze misbruikt om  op onwettige manier korrupte tegenstanders binnen de regering uit te schakelen. Verder is er onder andere nog een partij van extreem rechtse katholieke fundamentalische jodenhaters en de populistische boerenpartij van Lepper (foto) met krankzinnige ideen.
En dat in een land waar in sommige streken godsdienstwaanzin de norm is en uit de pas lopen niet getolereerd wordt. … En dat als nieuw lid van de Europse Unie vooral zijn best doet om de boel zoveel mogelijk te blokkeren.
Onze oost-europa korrespondent Fred doet het voor u allemaal uit de doeken.

0 Comments on “Poolse verkiezingen en -politici”

Leave a Comment