Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Ademloos over Lange Wapper

Share

Ademloos is de tweede aktiegroep tegen de Wapper-brug en richt zich vooral op  het thema van het fijn stof. Ademloos start een handtekeningenaktie die oproept tot een volksraadpleging (meer info HIER).

We hebben Wim Van Hees in de studio, drijvende kracht achter Ademloos, ex-reclameman en ex-baas van Patrick Janssens.
Patrick is één van de intelligentste mensen die ik ken; maar waarom hij zich vanaf het prille begin heeft opgesloten binnen zijn huidig standpunt i.v.m de Lange Wapper, terwijl hij alle ruimte had om dat niet te doen, vind ik onbegrijpelijk


Je hoort mij de dingen niet zeggen over Patrick die Patrick over de aktievoerders zegt, namelijk dat ze liegen.

De Lange Wapper is gewoon een slecht produkt. In 2000 heeft een beperkte groep mensen beslist om een oogverblindende brug over de Schelde te bouwen. Toen dit onmogelijk bleek hebben ze dan maar beslist om die langs het eilandje te leggen. Grotere onzin kan niet.
Er is een democratisch deficit. Sinds 2000 zegt men dat er over de zaak moet gezwegen worden.  Maar de oplossing van het echt probleem, namelijk het verkeersprobleem, komt niet dichter door te zeggen dat je er niet over mag debateren. Je moet er wel, inhoudelijk over debatteren.
We hebben behoefte aan een nieuwe provo-beweging die ingaat tegen het huidig systeem van Regenten. De Regenten beslissen voor ons; de Regenten beslissen dat er geen debat zal zijn, de Regenten beslissen dat er geen debat zal zijn. Maar we zullen ze blijven bestoken met onze argumenten, tot ze een inhoudelijk debat aangaan.

Dat het te laat is voor een ander trajekt voor de oosterweelverbinding is één van de 14 dooddoeners. Je kunt maar reageren als er iets is. Straten Generaal heeft binnen de drie maanden een alternatief geboden. Men heeft het onder water geduwd, er niet naar willen kijken tot juni 2007 en dan gezegd dat het te laat is.”

De andere Centraal-uitzendingen over het Oosterweel project en Antwerpens Masterplan: klik HIER

1 Comment on “Ademloos over Lange Wapper”

  1. #1 Fie
    on Jul 6th, 2008 at 10:46 pm

    Zo zie je dat de individuele burger toch nog iets kan doen als het bij de politiek duidelijk misloopt. Dan komt er steun van de meerderheid van de buirgers die niet onverschillig willen blijven toezien.

    Wordt Antwerpen dan eindelijkvan iedereen.

    Proficiat Wim !

Leave a Comment