Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

LDD over F16s naar Afganistan

Share

We belden Piet Deslé, communicatieverantwoordelijke bij Lijst Dedecker, naar een standpunt ivm het plan van minister De Crem om Belgische piloten mee in gevechtsmissies te betrekken in Afganistan. Deslé is niet op de hoogte van het standpunt en verwijst ons door naar Stef Goris (ex VLD) . Piet Deslé geeft wel nog verdere toelichting bij het LDD standpunt tegen het rookverbod.

Stef Goris steunt het beleid van De Crem inzake Afganistan. “Belgie moet meer doen dan instaan voor logistiek en zich ook kunnen engageren. De Belgische piloten zullen slechts in zeer uitzonderlijke gevallen Amerikanen moeten helpen; het risico is dus beperkt”; aldus Goris.   
De houding van Lijst Dedecker ivm Israel is nog altijd niet duidelijk. Met de focus die hij legt op “terrorisme” lijkt Goris eerder een pro-Israel houding in te nemen. Niet verrassend, aangezien hij lid is van “de Europese vrienden van Israël”-groep.  Jean-Marie Dedecker, daarentegen,  heeft zich in het verleden kritisch uitgelaten over Israel.
Benieuwd welke keuze  het Gezond Verstand uiteindelijk zal maken.

0 Comments on “LDD over F16s naar Afganistan”

Leave a Comment