Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

De neergang van Haiti

Share

Onze Haiti redacteur, Joris Willems,  vertelt over hoe de hoofdstad Port-Au-Prince van een stad met met veel welvaart afgleed tot een gigantische puinhoop. De enorme kloof tussen arm en rijk die er toen ook was, is spijtig genoeg alleen maar gegroeid.

Het land zou in een betere situatie zijn moest de huidige elite haar rijdom minder verbrassen en moest die elite het verdiende geld terug investeren in het land.  Zij die geld verdienen emigreren naar de VS of versassen het geld naar het buitenland.
Er wordt vooral verdiend aan handel in gesubsidieerde import die lokale produktie kapot maakt. Die import wordt betaald door buitenlandse belastingsbetaler en de Haitiaanse bevolking is er het slachtoffer van.

0 Comments on “De neergang van Haiti”

Leave a Comment