Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

China: kunst versus overheid?

Share

Zaterdag 31 januari: om 14u Chinees nieuwjaar op en rond het Keuningspleintje, ‘s avonds de opera van Peking in deSingel, en tussendoor ook nog een MO°-debat rond ‘Traditie en moderniteit in de Chinese kunst’. De Chinese spits werd echter om 13u30 al afgebeten door de redactie van Radio Centraal: we praatten met Ching Lin Pang (KUL), één van de sinologen die tijdens het debat zouden gaan interveniëren, over het ‘kat-en-muis-spelletje’ dat in China al lang aan de gang is tussen de overheid en artiesten die de grenzen van het toegelatene verkennen.

1 Comment on “China: kunst versus overheid?”

  1. #1 Tim
    on Feb 8th, 2009 at 6:42 pm

    Die madam praat aan één stuk door over feodalisme, voorouderscultussen, Mao, Chinese kool, shopping malls, Beijing, kort iets over 798 en dan terug over het slopen van wijken, etc… Ging dit interview niet over kunst??

Leave a Comment