Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Luchthaven Deurne

Share

De vlaamse regering wil de luchthaven in Deurne openhouden en zou 25miljoen €, nodig om de Krijgsbaan te verlengen en in te tunnelen, ophalen bij de prive sector.
Die trekt zich nu echter terug en dus moet de belastingsbetaler voor de volledige kost opdraaien. Erik Grietens van de Bond Beter Leefmilieu gelooft niet in het project: De luchthaven is nu zwaar verlieslatend en  hij betwijfelt dat de overheid zijn geinvesteerd geld terug zal zien van de toekomstige uitbater. Dat geld moet komen van een bedrijventerrein dat rond de luchthaven zou opgericht worden. Grietens zou liever zien dat het gebied omgezet wordt tot park, zoals trouwens voorzien in het gewestplan.
Op het cabinet van minister Crevits had niemand de tijd om over het dossier te praten.

0 Comments on “Luchthaven Deurne”

Leave a Comment