Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Armoede, een verkiezingsthema

Share

Negen organisaties uit het middenveld bundelen hun krachten in het samenwerkingsverband “Decenniumdoelen 2017“. Tegen 2017 willen ze dat er op 6 gebieden meetbare verbetering is: Gezondheidszorg, Arbeid, Inkomen, Wonen, Onderwijs en Samenleving.
Fons Corten van Welzijnszorg, één van de leden van Decenniumdoelen 2017, geeft uitleg bij het initiatief en bij de armoede problematiek.

Verder hebben we Nicole Van Praet van Groen! en Bart De Nijn van N-VA in onze karavan. Na een introductie en vooruitblijk op de verkiezingen (Intro) bespreken we eerst de het te voeren werklozenbeleid, waarbij we uitkomen op een discussie over vermogensbelasting die Groen! wel en N-VA niet willen invoeren (Deel 1). 
Verder (Deel2) bespreken we 2 andere actiedomeinen van de armoedebestrijding: woningbeleid en onderwijs.  Fons Corten sluit af met een stand van zaken: in april zal Decennium 2017 een eerste evaluatie publiceren.

0 Comments on “Armoede, een verkiezingsthema”

Leave a Comment