Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Oosterweelstudie

Share

Het samenwerkingsverband ARUP-SUM presenteerde maandag 9 maart de resultaten van zijn studie over de Oosterweelverbinding voor de Antwerpse gemeenteraad.
Ze onderzochten de 3 alternatieven, zijnde BAM, Horvat (=BAM met tunnel) en het Straten Generaal alternatief op zes criteria: 1) Technische haalbaarheid, 2) mobiliteit, 3) Milieu, 4) mens en leefomgeving, 5) timing en uitvoerbaarheid, 6) financieel.

In deel 1 overlopen we de eerste twee criteria, in deel 2 de laatste 4 criteria  en de conclusies. In deel 3 bespreken we het 4e trace dat ARUP-SUM uit zijn hoed toverde. Verder noemt  ARUP SUM het  viadukt van Deurne een historische miskleun en suggereren ze om dat onder de grond stoppen.

Het volledig rapport staat op de SUM-site (70MBytes. Downloaden? -> klik HIER)

0 Comments on “Oosterweelstudie”

Leave a Comment