Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Romeinen in Bolivië?

Share

Juan Carlos Montoya is landbouwingenieur en doceert aan de universiteit van Oruro, Bolivië. Met de organisatie CEPA (Centrum voor Ecologie en Andesvolkeren) verzet hij zich tegen de buitenlandse mijnbouwbedrijven, die water ondrinkbaar en grond onbruikbaar maken, de biodiversiteit met rasse schreden minimaliseren, en de gezondheid van de lokale bevolking, veelal Quechua- en Aymara-indianen (zoals professor Montoya zelf) aantasten. CATAPA, een jonge Vlaamse vrijwilligersorganisatie, haalt hem vanaf 22 april hierheen voor een hele reeks lezingen, debatten, becommentarieerde films … in samenwerking met diverse universiteiten, gemeentebesturen, culturele centra en dies meer in ons land. Ze bezoeken ook in delegatie de resten van Romeinse mijnen in onze eigenste Ardennen, waarvan de milieu-effecten tot op de dag vandaag nog zéér nefast doorwerken.

Zie ook de links onder Uranium geopolitiek bekeken van 14 februari.
Hilarisch campagnefilmpje van de mijnbouwindustrie: Mine your own business

0 Comments on “Romeinen in Bolivië?”

Leave a Comment