Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Haiti: problemen, oplossingen en verkiezingen

Share

Onze ex-hoofdredacteur Joris WIllems sprak met Camille Chalmers, coordinator van PADPA. Die is zeer kritisch over het plan dat de Britse econoom Paul Collier voorstelt en nu blijkbaar als referentie genomen wordt.

Over wat de voorgestelde oplosingen zijn, waarom ze niet werken en wat er wel moet gebeuren. En verder en vooruitblik op de verkiezingen morgen, die alvast voor de nodige spanning zorgen.

Collier heeft het niet over de ontwikkeling van de landbouw, terwijl juist daar één van de sleutels ligt. Er is een landbouwhervorming nodig want er heerst een feodale toestand. Verder klaagt Chalmers ook het feit aan dat het IMF nog altijd dezelfde neoliberale methodes gebruikt . Dat is exact wat Noam Chomski afgelopen week op Democracynow vertelde, die zegt dat die “bail out” plannen regelrecht protectionisme zijn van het westen.

1 Comment on “Haiti: problemen, oplossingen en verkiezingen”

  1. #1 brommer
    on May 14th, 2009 at 11:51 am

    Haiti THE BEST!!!!! maybach music

Leave a Comment