Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Extra Oosterweel Gemeenteraad

Share

De gemeenteraad keurde vanavond een resolutie goed om een negatief advies te geven over de “Oosterweel-verbinding in zijn huidige vorm“.  Een subtiel, maar niet onbelangrijk verschil met de vraag van de volksraadpleging die sloeg op een advies  over de Oosterweelverbinding “op het huidig voorzien tracé tussen linkeroever en Merksem Deurne“.
De formulering van de volksraadpleging sluit een Lange Wapper-viaduct uit. De resolutie van de gemeenteraad laat, in principe, toe dat de Vlaamse regering zich er vanaf maakt met een paar aanpassingen aan de huidige vorm, zonder de Wapper van het tracé af te voeren.
Een offer aan de Antwerpse coalitiepartners van het “ja”-kamp (CD&V/N-VA en VLD). Die blijven bij het BAM-tracé zweren en geven nog geen signaal dat ze het “neen” van de volksraadpleging willen accepteren.
De Antwerpse coalitie is dus voorlopig gered en deelpremier Kris Peeters, die er tot vandaag in slaagde om van achter de schermen via BAM aan de touwtjes te trekken, zal nu zelf uit de kast moeten komen.

0 Comments on “Extra Oosterweel Gemeenteraad”

Leave a Comment