Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Dirk Van Duppen over Janssen Pharma / Griepvaccin / Rookverbod

Share

We bellen  Dirk Van Duppen van Geneeskunde voor het Volk over enkele, met gezondheid gerelateerde, hete hangijzers.

Janssen Pharmaceutica deelt van de brokken in de besnoeiingsdrang van moederbedrijf Johnson & Johnson. Die ziet zijn winsten zakken doordat de patenten op een aantal medicijnen aflopen.   “Johnson & Johnson is helemaal geen verlieslatend bedrijf. Het rendement op het eigen vermogen is 29%. De besparingen duiden op een schandalige hebzucht van het Amerikaans management.” De regering zou moeten proberen de subsidies die Janssen Pharmaceutica de afgelopen jaren gekregen heeft terug te vorderen.”, zegt Dirk Van Duppen.

Verder hebben we het over het varkensgriepvaccin, en meer bepaald over de campagne tegen de vaccinatie die gevoerd wordt. Volgens sommigen is het vaccin gewoonweg gevaarlijk. “Halve waarheden en hele leugens” zegt Dirk Van Duppen. “Het klopt dat het vaccin sporen kwik bevat, maar het gehalte is te vergelijken met de vis uit de Noordzee. Het medicijn bevat verder inderdaad squaleen, een stof die de respons op het vaccin versterkt.  Er is een controverse over het feit dat squaleen aan de basis zou liggen van het Golfsyndroom, maar die beschuldiging is niet wetenschappelijk onderbouwd.”

Tenslotte vragen we zijn mening over het rookverbod. “Ik ben voor een rookverbod, maar de rokers mogen niet in de hoek gedrumd worden. Het rookverbod gaat echter niet over betutteling. De overheid moet het algemeen belang dienen. Het is duidelijk bewezen dat roken manifest schadelijk en door het passief roken worden anderen getroffen. “

0 Comments on “Dirk Van Duppen over Janssen Pharma / Griepvaccin / Rookverbod”

Leave a Comment