Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Obama niet langer met lege handen in Kopenhagen

Share

Terwijl de Democratische Senatoren uit kolenstaten samen met hun Republikeinse collega’s een klimaatplan in het parlement blokkeren verklaarde het Amerikaans klimaatagentschap EPA vandaag (na maanden consultatie) dat broeikasgassen een gevaar zijn voor de Amerikaanse bevolking.
Deze verklaring is veel minder triviaal dan op het eerste zicht lijkt en geeft de regering de mogelijkheid de CO2 uitstoot van de industrie aan banden te leggen.
Het budget kantoor van Obama krijgt nu nog eens 3 maanden om de bevinding van het klimaatagentschap te bestuderen. Wordt vervolgd in de lente…
Meer over de Amerikaanse klimaatplannen HIER.

Ze hadden het zien afkomen, maar lobbyisten en tegenstanders zijn desondanks in alle staten. De laatste weken was er door o.a. de Republikeinse Pravda weer een moddercampagne gestart, deze keer tegen Britse klimaatwetenschappers. Deze hadden per e-mail laten weten dat ze de mening van een klimaatscepticus uit de eindconclusies van hun rapporten wilden houden. De mails kwamen een goede week voor Kopenhagen toevallig boven water.

0 Comments on “Obama niet langer met lege handen in Kopenhagen”

Leave a Comment