Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Militaire inlichtingendienst infiltreet vredesbeweging

Share

Naar aanleiding van de berichten als zou Jos Nemeth, een man van “Friends Of The Earth”,  een infiltrant zijn van de miitaire geheime dienst, vroeg Patrick Vankrunkelsven (open-VLD) in de Senaat aan de bevoegde minister (Delizee) of er inderdaad van infiltratietechnieken gebruik gemaakt wordt.
Als antwoord loog de minister dat de wet gevolgd is. “Pertinent onjuist”, zegt Vankrunkelsven.

Vankrukelsven heeft er enerzijds een probleem mee dat de regering de wet overtreedt . Maar hij vindt het ook storend dat veel geld en middelen worden ingezet tegen pacifisten. “Mensenhandel, witteboordcriminaliteit en terreur zouden prioritair moeten zijn, niet het dwarsbomen van de vredesbeweging.”

0 Comments on “Militaire inlichtingendienst infiltreet vredesbeweging”

Leave a Comment