Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Egypte verhindert herdenking aanval Israël op Gaza

Share

1400 mensen uit 40 landen plannen om de aanval van Israël tegen Gaza te herdenken met een wandeling op 31december vanuit Rafa in Egypte naar Gaza; de Gaza Freedom March.
Het Egyptisch regime probeert echter de mars te verhinderen. Enerzijds onder druk van de VS en anderzijds omdat het regime in Kaïro bang is voor alles wat interne oppositie zou kunnen stimuleren, zegt Ludo De Brabander van Vrede vzw; die zelf op punt staat om naar Kaïro te vertrekken.

Ondertussen probeert het advocatenkantoor van Vlaams Blokker Hugo Coveliers voor 5 Belgen met eigendommen in Ashdod (Israel) een aantal Hamas leiders te vervolgen en geld los te weken op basis van de afgezwakte Belgische genocidewet. Hun vastgoed in Ahsdod heeft schade ondervonden van de projectielen die Hamas terugschoot tijdens de aanval door Israël tegen Gaza. Ashdod is de naam die Israël gaf aan het Palestijns dorp Isdud na het verdrijven van de Palestijnse bevolking in 1948.

1 Comment on “Egypte verhindert herdenking aanval Israël op Gaza”

  1. #1 Jo
    on Dec 27th, 2009 at 8:46 pm

    Well done Egypt!

Leave a Comment