Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Israël in actie – Ludo in actie

Share

Een dag op de Westelijke Jordaanoever: Israël wil van de bouw van de veiligheids- /apartheidsmuur in de buurt van het dorp Nabi  Saleh gebruik maken om nog wat Palestijnse akkers in te pikken. De bewoners zijn niet gelukkig en protesteren wekelijks.
Bij een protest op 19 maart schieten Israëlische soldaten traangas en rubber kogels met stalen kern op de ongewapende demonstranten. Onder hen, naast de inwoners van het dorp, ook Huwaida Arraf en Ellen Stark van de vredes- / protestbeweging International Solidarity Movement (ISM). Stark wordt geraakt en Arraf wordt opgepakt en 30 uur vastgehouden. Twee Palestijnse jongens die ook opgepakt werden, zitten tien dagen later nog altijd vast zonder dat ze in staat van beschuldiging zijn gesteld.

Vanuit Palestina getuigt Huwaida Arraf over de gang van zaken.
Twee weken daarvoor werd in Nabi Saleh een 14-jarige jongen zwaargewond toen hij een kogel in het gezicht geschoten kreeg. Elders in de bezette gebieden werden afgelopen week 4 jongeren van 15 tot 19 jaar doodgeschoten door Israëlische militairen.

Twee dagen na de arrestatie van Arraf  in Nabi Saleh geeft Antwerps VLD schepen Ludo Van Campenhout een voordracht ter gelegenheid van een evenement georganiseerd door enkele Israël-lobbyisten. Het gaat om de protestant-fundamentalisten van  Christenen voor Israel en het joods-zionistisch B’nai B’rith.
Hierbij veegt hij  de illegale nederzettingen als bijkomstigheid van tafel en worden de Holocaust en Iran opgedist ter vergoelijking.
Het wordt helemaal pijnlijk als Van Campenhout naar het recht op zelfverdediging wijst om de acties van de beschermelingen van zijn toehoorders goed te praten.

Kopie toespraak HIER

0 Comments on “Israël in actie – Ludo in actie”

Leave a Comment