Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Free Gaza

Share

Voor de derde keer wil de internationale organisatie Free Gaza per schip hulpgoederen naar Gaza brengen, waarvan Israël de aanvoer simpelweg verbiedt, waaronder schoolbenodigdheden (en, tout court, papier!), geneesmiddelen en bouwmaterialen. Via de internationale wateren zou zulks toch probleemloos moeten kunnen. Niet waar dus, zoals Free Gaza de afgelopen twee jaar mocht ervaren.
Dit jaar gaat er niet één schip, maar een vloot van acht. Het eerste vaartuig, een heus vrachtschip, vertrok gisterenavond 14 mei vanuit Ierland. Vanuit diverse andere havens zullen de anderen aansluiten. Aan boord een hele reeks burgers, waaronder nogal wat politici, die de internationale aandacht op de illegale blokkade van Gaza willen vestigen.

We spraken met mede-oprichtster Greta Berlin (VS), die we op 4 juli 2009 ook al aan de lijn hadden (hier te herbeluisteren).

0 Comments on “Free Gaza”

Leave a Comment