Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Noorderlaanbruggen klaar

Share

Vanaf deze week zijn de Noorderlaanbruggen open voor alle verkeer. De heraanleg van de bruggen kadert in het Antwerps masterplan dat, naast de derde Scheldekruising (‘Oosterweel’), voorziet in de verhoging van de bruggen over het Albertkanaal. Dat moet het goederentransport over water bevorderen door het kanaal toegankelijk te maken voor grotere schepen.
(uitnodiging BAM HIER)

We hadden met woordvoerder Nick Orbaen van BAM afgesproken dat we hem zouden bellen om over het project te spreken, maar hij was niet bereikbaar.

Blijkbaar zijn er afwerkings- en ontwerpfouten geslopen in de fietspaden van de bruggen. De Fietsersbond meldde gisteren kort na de inhuldiging dat er zeker honderd scheuren in het wegdek zouden zitten, er is ook sprake van oneffenheden en ongelijke naden, van een verkeersbord dat het fietspad hindert ….
(kopie persbericht HIER)

BAM meldde verder dat de eerste fase van de aanleg van de tramlijn Brabo 1 ia afgewerkt. Op 22 en 24 juni wordt een infosessie georganiseerd over de tweede fase voor de verlenging van Deurne naar Wijnegem. De infosessies gaan door op dinsdag en donderdag (22/24 juni) van 14 tot 19 uur op de werfkeet aan de nieuwe stelplaats, tegenover de Makro.

0 Comments on “Noorderlaanbruggen klaar”

Leave a Comment