Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Overheid stuurt deurwaarder en politie af op Kunstdoel

Share

Kunstdoel wilde een paar jonge kunstenaars een installatie laten optrekken op de grote weide aan de Doelse Havenweg. Waar die weide nu is, brak de eigenaar, de Maatschappij Linkerscheldeoever, vorig jaar een aantal huizen illegaal af. Nu baseert dezelfde eigenaar zich op de wet om het kunstinitiatief te verbieden. Er werd niet overlegd met Kunstdoel.

De Maatschappij Linkerscheldoever is een organisatie die werd opgezet door de Vlaamse regering en de Antwerpse haven. Die willen dat Doel verdwijnt om van de gronden industriezone te maken en heeft ‘De Maatschappij’ de opdracht gegeven de huizen in Doel op te kopen en af te breken. Onlangs werd ze daarvoor nogmaals gerechtelijk veroordeeld. Na die meest recente veroordeling zijn er een aantal sabotagedaden geweest tegen de inwoners van Doel. Daarbij wordt in snelle acties brand gesticht en kabels doorgesneden, zegt Frie Lauwers van Kunstdoel.

1 Comment on “Overheid stuurt deurwaarder en politie af op Kunstdoel”

  1. #1 slÖ
    on Aug 4th, 2010 at 9:14 pm

    er staat m☼menteel weer een huis in de fik…

Leave a Comment