Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Stoffig schooltje gesloten

Share

Op bezoek in de studio: Louise Vleminckx en Kristine Roelants van het buurtcomité SOS Zurenborg, actief in 2600, 2140 en 2018. In 2009 kreeg deze wijk de plannen voorgelegd voor een nieuwe woonwijk. Ze leggen ons uit waarom zij daar liever een ‘Park Spoor Oost’ zien: voor bewoning te veel lawaai en fijn stof (van ring, trein en electriciteitscentrale), en een sterk vervuilde ondergrond. Ook hun tweede bezwaarschrift werd ontvankelijk verklaard: het containerschooltje dat alvast werd opgetrokken, zal dus weer moeten verdwijnen. Samen met Ademloos en Straten Generaal bogen ze zich ook over het Geluidsactieplan voor Antwerpen.  Daarover kwam Guido Verbeke, secretaris van Ademloos, nog een woordje meepraten.

0 Comments on “Stoffig schooltje gesloten”

Leave a Comment