Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Vittorio Arrigoni (en nog 36 anderen) vermoord in Gaza

Share

Vittorio Arrigoni werd afgelopen week ontvoerd en kort daarna vermoord teruggevonden in Gaza. Arrigoni was een vredesactivist die in 2008 op het bootje was dat de zeeblokkade van Gaza door Israel na 40jaar doorbrak. Hij verbleef sedertdien in Gaza en was aktief bij ISM, de palestijnse verzetsorganisatie.  
We bellen Inge Neefs die voor ISM in Gaza vrijwilligerswerk doet.
De moord werd opgeeist door een Salafistische organisatie maar de salafisten in Gaza ontkenden ondertussen al hun betrokkenheid. Het blijft dus onduidelijk of het om losgeslagen extremisten gaat, of de Israelische geheime dienst er voor iets tussen zit.

Ondertussen was er een nieuwe escalatie van geweld. Dat gebeurde in de nasleep van de moord van 2 Al Qassam leden door  Israel, waarna Israel een aantal keer beschoten werd vanuit Gaza. Bij die beschietingen vielen  enkele gewonden (zie ook Joodsactueel) . Tijdens de Israelische aanvallen  met drones, tanks, gevechtshelicopters  en F16’s die volgden werden 36 mensen gedood (zoek tevergeefs op Joodsactueel).

0 Comments on “Vittorio Arrigoni (en nog 36 anderen) vermoord in Gaza”

Leave a Comment