Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

België naar Gaza

Share

Ook dit jaar zal een kleine vloot proberen Gaza te bereiken. Vorige keer waren er al een aantal Belgische opvarenden, dit keer zullen het er nog meer zijn. We belden Guido Gorissen van Geneeskunde voor het Volk, die zijn kajuit al gereserveerd heeft. Maar helaas, alhoewel wíj hém gereserveerd hadden, kregen we hem niet aan de lijn. Dan maar gebeld naar Ludo Keersmaekers, mede-organisator van een info-namiddag rond deze vloot, die mij met Guido Gorissen in contact had gebracht. Mijn excuses, Ludo, ik wist niet dat jij niet innig bij de vloot zélf betrokken was en stelde allerlei onmogelijke vragen. Het werd toch wel een interessante babbel.

Wie precies wil weten hoe het staat met de uitrusting en wat de concrete plannen zijn, moet vooral niét nu gaan kijken op de website belgiumtogaza, want die is duidelijk al maanden niet meer bijgehouden. Googelen is de boodschap, of, beter nog (want met hapjes en interessante ontmoetingen):

kom op zondag 8 mei naar de info-middag in Antwerpen.

Ook een goed idee: in het zoek-vak op deze bladzijde tikt u ‘Gaza’, en u herbeluistert onze Gaza-vloot-interviews van de afgelopen jaren.

0 Comments on “België naar Gaza”

Leave a Comment