Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

De geheime agenda van de kredietbeoordelaars

Share

[object]De credit-rating agentschappen zijn, samen met hypotheekverschaffers, de hoofdverantwoordelijken voor de financiële crisis die sedert oktober 2008 de wereld in de ban houdt. Zij gaven, tot de bom barste, een heel goede score aan de beleggingsproducten naar waar de slechte hypotheken waren doorgesluisd.
De financiële hervorming die president Obama en de meerderheid van Democraten in het Amerikaans parlement vorig jaar vóór de verkiezingsnederlaag goedkeurde voorziet ook in een scherpere controle op de kredietbeoordelaars en in het beperken van hun macht.
Volgens Michael Hudson, professor economie aan de universiteit van Missouri, is dit de echte reden waarom de kredietbeoordelaars de Amerikaanse kredietwaardigheid nu (dreigen te) verlagen.

0 Comments on “De geheime agenda van de kredietbeoordelaars”

Leave a Comment