Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Occupy Antwerp in de gemeenteraad

Share

Op maandag 19 december waren een 20 à 30-tal manifestanten, voornamelijk van Occupy Antwerp, aanwezig tijdens de Antwerpse gemeenteraad. De gemeenteraad is toegankelijk voor publiek, op voorwaarde dat ze niet door het publiek verstoord wordt. Na ongeveer anderhalf uur hielden echter enkele demonstranten een papier de lucht in, dat opriep voor meer inspraak en democratie. Enkele demonstranten wierpen ook namaakgeld in de zaal. Hierop werd de zitting tien minuten geschorst en werd een viertal mensen opgepakt. Tijdens diezelfde gemeenteraad kwam later die avond nog een interventie van Freya Pireyns (Groen!), die haar verontwaardiging over de arrestaties tijdens een andere Occupy-bijeenkomst uitte. Burgemeester Janssens kon haar argumenten echter vrij gemakkelijk weerleggen. De principiële weigering van de Occupy-beweging om zichzelf als groep te beschouwen, blijkt problematisch te zijn. Zo weigert de beweging manifestaties aan te vragen of iemand aan te duiden die met de politie zou kunnen onderhandelen. Een verslag van de avond, door twee van onze redactiemedewerkers, kunt u hier beluisteren.

2 Comments on “Occupy Antwerp in de gemeenteraad”

  1. #1 Gert
    on Dec 25th, 2011 at 11:54 pm

    Janssens kon helemaal niets weerleggen. Of toch niet zonder ervoor te moeten liegen, feiten te verdraaien of naast de kwestie te praten. Aangezien hij geen echt antwoord op Pireyns’ vraag heeft gegeven, kan hij haar argumenten technisch gezien dus ook niet weerleggen.

  2. #2 Lien
    on Jan 8th, 2012 at 8:57 pm

    Goed punt, Gert. Feit blijft wel dat Janssens gemakkelijk zijn gelijk zal blijven halen zolang de Occupy-beweging zich niet beter organiseert en weigert manifestaties aan te vragen of met de politie te onderhandelen.

Leave a Comment