Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Cultuurbezuinigingen

Share

Het Vlaamse cultuurland stond in juli in rep en roer: een heleboel cultuurhuizen en gezelschappen greep naast subsidies, waardoor de culturele wereld op een slagveld begon te lijken. Wij probeerden het dossier over de bezuinigingen in de cultuursector wat beter te begrijpen.

In het eerste deel spreken we met Stefan Gevaerts van Rataplan. Hij reageert op het positieve advies dat Rataplan heeft gekregen, en vertelt over de werking van Rataplan.

In deel 2 hebben we een aangeslagen Mia Grijp van Sering VZW aan de lijn. Sering greep naast de subsidies.

In deel 3 wordt de werking van de cultuurcommisies uit de doeken gedaan. Ook hebben we Patrick de Grootte van de Zomer van Antwerpen en het Sfinks-festival aan de lijn. Hij schreef op de Wereldmorgen een opiniestuk over de besparingen in de muzieksector.

Deel 4 behandelt de zogezegde “elitaire” visie van de commisie “multidisciplinaire kunsten”. We overlopen voorts grote en kleine namen die al dan niet nog cultuursubsidies zullen krijgen.

Uiteindelijk besluiten we in deel 5 met het speciale verhaal van Studio 100, en hoe ze vakkundig ervoor gezorgd hebben dat Musichall naast subsidies greep. Ook brengen we het specifieke verhaal van de Roma.

0 Comments on “Cultuurbezuinigingen”

Leave a Comment