Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Voorwaarts!? De Olympische nachtmerrie

Share

Na een eerste, korter interview over de Olympische spelen in het actualiteitenprogramma ‘Vijf na Twaalf’ (zaterdag 12u-14u) kwamen er van diverse als potentiële interviewees aangemailde mensen reacties: dat het toch jammer was dat we niet nog wat dieper op de materie konden ingaan. Vandaar in de allereerste aflevering van het nieuw, tweewekelijks maatschappelijk geëngageerde programma ‘Voorwaarts!?‘ een tweede interview, met Martin Slavin van Games Monitor. Hierin o.a. veel over de systematische drastische ‘ontwikkeling’ van zielige buurten tot keurig geglazuurde middenklaswijken in de aanloop van elke editie van de Olympische Spelen, en over internationale contacten tussen protestbewegingen in ex-, toekomstige  en potentiële Olympische steden. Leuk in die zin: een artikel over hoe de organisatie Bread not circuses (Brood, géén spelen) in Toronto kon voorkomen dat de spelen in hun stad zouden komen huishouden. Hebben het blijkbaar ook gehaald: de protestbeweging No Games Chicago. In Rio de Janeiro, waar De Spelen in 2016 zullen doorgaan, kregen de bewoners van de bedreigde favelas al snelcursussen in burger-journalistiek. Handig om weten: komt er onaangekondigd een bulldozer die uw wijk omver dreigt te vegen, grijp dan uw gsm & begin te filmen! Stel vragen aan de werklui! De kans is groot dat de bulldozer beteuterd weer verdwijnt.

Nog allerlei filmpjes & interviews & foto’s over het Londens protest, van natuurbeschermers, kleine middenstand, bewoners van sociale woningen, lokale sportclubs en andere,  op de site van Spectacle films.

Voorwaarts!? = uw tweewekelijkse dosis maatschappelijk engagement, zondag 17u
Alle Voorwaarts-uitzendingen op een rijtje

0 Comments on “Voorwaarts!? De Olympische nachtmerrie”

Leave a Comment