Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Verkiezingen ’12 – Groen – Wouter Van Besien

Share

Staat op de tweede plaats van de  Groen-lijst in de aanstaande Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen, maar is vooral bekend als voorzitter van Groen en zijn rol in het district Borgerhout. We hebben het dan ook eerst even over de relletjes vorige week tijdens de reuzenstoet die worden uitvergroot in het verkiezingsdebat. Van Besien gaat dan wel akkoord gaat met de ad hoc aanpak van de relletjes met GAS-boetes, maar er is te weinig werk gemaakt werk gemaakt van een structurele aanpak van de sociaal-economische ongelijkheid. Met onderwijs is men ruimschoots te laat met de capaciteitsuitbreiding, maar ook het tewerkstellingsbeleid en jeugdwerk schiet tekort. Wat mobiliteit voor bewoners en gebruikers betreft pleit Groen voor meer autoluwe en autovrije straten binnen de stad, maar ook voor meer participatieve inspraak van gebruikers en minder gewicht voor het prestige van internationale architecten. En hoe zat dat nu precies met die bomen op de Keizerlei ?

0 Comments on “Verkiezingen ’12 – Groen – Wouter Van Besien”

Leave a Comment