Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Voorwaarts!? IWGIA

Share

Lola Garcia-Alix van IWGIA, de International Work Group for Indigenous Affairs, vertelt ons hoe eind jaren zestig de internationale steun voor inheemse volkeren groeide vanuit de oprechte geschoktheid van veel anthropologen over de onderdrukking, verdrijving en soms letterlijke uitroeiing van deze bevolkingsgroepen. We focussen op de nog vrij jonge VN-verklaring over de rechten van inheemse volkeren en wat die in de praktijk al dan niet teweeg bracht. Bijzonder in deze context zijn ook de collectieve rechten waar inheemse volkeren aan houden; iets anders dan de individueel gerichte mensenrechten, anders dan wetten ter bescherming van minderheden, en natuurlijk ook anders dan de rechten van erkende staten.

Voorwaarts!? = uw tweewekelijkse dosis maatschappelijk engagement, zondag 17u
Alle Voorwaarts-uitzendingen op een rijtje

0 Comments on “Voorwaarts!? IWGIA”

Leave a Comment