Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

La ZAD

Share

Sinds gisteren en nog tot en met morgen: internationaal actie-feestje ofte ManiFestiZAD  in de Zone à Défendre (ook wel Zone d’Autonomie Définitive) in Frankrijk.  Dit terrein van zo’n 2000 ha werd in de jaren zestig al ingetekend als super-luchthaven. Het protest daartegen is bijna even oud. De plannen werden iets recenter geactiveerd, waarop het terrein bezet werd. Na een grote ontzettings-actie, Opération César, volgde op 17 november een massale (40.000 deelnemers!) herbezetting met als code-naam Opération Astérix. Heel mooi: lokale kleine landbouwers, hardcore activisten, biowezens en dergelijke vinden mekaar hier in de opperste eendracht & solidariteit.

Zaterdag 12 januari vanaf 16u: Steunavond voor ‘patatisten en zadisten’ (voor dat tweede, zie het interview hierboven) in Brussel: flyer rectoflyer verso. Daar wordt oa een ZAD-documentaire (52′) met duidelijke basis-info en vreselijk mooie beelden vertoond, die u ook alhier kunt bezichtigen.

Het interview met ‘un Camille’ is uiteraard in het Frans. Maar kijk: zowaar een nederlandstalige pagina op de ZAD-website!

0 Comments on “La ZAD”

Leave a Comment