Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Proud to be a docker 5

Share

03.04.13 – Eerste aflevering van de tweede reeks Proud to be a docker. Op de baricades met Zwarte Willy (Willy Verhaeren)

Het relaas van zwarte Willy wordt ook bekeken door de ogen van een rijkswachter in De dokstaking, 1973, dagboek van een sociaal conflict in de haven van Antwerpen en Gent door Lt.-Kol. Willy J.D. Van Geet. met brieven  van toenmalig Antwerps burgemeester Lode Craeybeckx (1947-76) van de Belgische Werkliedenpartij. Zwarte Willy praat veertig jaar na datum over de dokstaking van 1973  alsof het gisteren was.  Van zijn part mag men hem gerust een stakingsleider noemen. De toekomst ziet hij helaas zwart in.

2 Comments on “Proud to be a docker 5”

 1. #1 Brailly Eddy
  on Nov 11th, 2014 at 10:09 pm

  ja , als ik deze hier eens goed beluisterd heb moet ik vaststellen dat de redactie dit als een lachertje opneemt ,sorry als jullie er anders over denken… spijtig maar ik hoor toch regelmatig een sjagerijnig lachje , … ook ben ik niet altijd van het zelfde gedacht met Zwarte Willy over de actuele solidariteit, ik ben zelf al dokwerker van 1984 en weet zeker dat er juist wel solidariteit is onder de dokkers maar tegelijkertijd is er bij velen ook schrik dat zij het financieel niet zouden aankunnen ! Toch is de situatie nu weldegelijk te vergelijken met deze van 1973 staat versus arbeiders ! … ik kan u verzekeren dat wij desnoods ook diep willen gaan om ons statuut en levenstandarts te verdedigen met hand & tand ! wij zullen niet nalaten hard te vechten voor ons voortbestaan en de verworvenheden van onze voorgangers zoals Zwarte Willy & zijn collega arbeiders van ver daarvoor ! met vr grt en respect voor alle arbeiders die ooit op straat gekomen zijn om onze verworvenheden te bekomen met bloed zweet & tranen !

 2. #2 Brailly Eddy
  on Nov 11th, 2014 at 10:12 pm

  afther Brussels still Proud to be a docker !
  edtje 1984.

Leave a Comment